De nieuwe petitie: 1000 behaald, zie reacties

Update 8 September 2022

We hebben de 1000 getekende petities gehaald! Veel dank daarvoor, we houden u op de hoogte van het vervolg.

Hieronder een selectie van de reacties tot zover:

De v Alkemadelaan is veel te druk met vrachtwagens en zeer hard rijdende motorrijders .Ik zou ook graag bomen in het midden van de rijbaan zien of een groene middenberm

De van Alkemadelaan zou net zoals laan van NOI moeten worden ingericht.

Er wordt veel te hard gereden met veel lawaai

Ik ondersteun deze petitie en verzoek de Gemeente hier z.s.m. uitvoering aan te geven. Bovendien is de bushalte van bus23 te hoogte van Alkemadelaan 678 levensgevaarlijk opgesteld. Zoveel voor voetgangers, fietsers als automobilisten. Hier is door de bewoners als meerdere malen aandacht voor gevraagd.

Zou dolblij zijn als dit gaat lukken! Mijn twee kleindochters van 9 & 11 rijden daar dagelijks.

Ik werd een paar keer bijna geraakt toen ik de hond uitliet, heel voorzichtig zijnde op fietspaden of zebrapaden vanwege te hard rijdende scooters en zelfs auto’s die door rood licht probeerden te rijden.

Het wijkje Clingendael heeft officieel maar 1 weg om de wijk te verlaten en dat is de kruising Wassenaarseweg/Van Alkemadelaan. Gezien het aantal auto’s die rond de spits het ANWB gebouw verlaten is dit natuurlijk ook niet meer veilig en zeker niet van deze tijd.

Graag ook eens kijken naar de oversteekplaats van de breitnerlaan. Ook levens gevaarlijk

Een positief besluit is nodig, veiligheid eerst 

MAAK VAN DE V ALK L EEN ECHTE LAAAAAAAN

Ik breng mijn kinderen elke dag naar school en zie veel overtredingen van automobilisten. Kruispunt is gevaarlijk, zeker de fietspaden; deze zijn erg smal. Er komen veel ouders met bakfiets hun kinderen brengen. Zo vaak meegemaakt dat het misgaat, dat de bakfiets moet uitwijken voor hufterig gedrag!

Mijn kinderen gaan naar de basisschool OBS Benoordenhout. Elke dag houd ik mijn hart vast of het goed gaat. Ik durf ook niet met de kinderen fietsend naar school te gaan. Zeker met alle vrachtverkeer en voertuigen die gewoon weigeren zich aan de regels te houden, veel te hard rijden, voetgangers geen voorrang geven. Ook wanneer je met de richtingaanwijzer aangeeft te willen parkeren, rijden ze om je heen, terwijl er tegenkomend verkeer is. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties, waarbij de veiligheid van onze schoolgaande kinderen op het spel staat.

Volgens mij heeft de Van Alkemadelaan zowel een functie als wijkontsluitingsweg als – in beperkte mate – verbindingsweg tussen wijken ten zuiden en ten noordwesten van Benoordenhout: verbinding tussen Laan van Nieuw Oost Indië en het noordelijk deel van de Van Alkemadelaan naar Scheveningen. Omdat ik het eens ben met het doel van de petitie, de Van Alkemadelaan herinrichten om hem verkeersveiliger maken, teken ik de petitie.

Graag zo snel mogelijk. De tegenwoordige toestand is gevaarlijk!

Omdat mijn nichtje en neefje dagelijks over de van Alkemadelaan moeten teken ik deze petitie

Oversteken is nu werkelijk lawinegevaarlijk. Ik heb persoonlijk meerdere bijna ongelukken gezien en er 1 zelf bijna gehad.. Ik snap de Gemeente niet dat na zoveel vragen er totaal niets gebeurd. Moet er dan echt eerst een dode vallen voordat u acteert? Daar lijkt het wel op. Excuses maar dit onderwerp is frustrerend voor me.

Geheel eens met het , in de petitie, gestelde

Ik woon op de van A laan op nummer 42 en ervaar dagelijks de overlast van het drukke verkeer , ook tav het geproduceerde geluid .

Wat zou het fijn zijn als mijn dochter van vijf veilig naar school zou kunnen fietsen!

Overgang Breitnerlaan/ Van Alkemadelaan is levensgevaarlijk. Marechaussee rijdt dagelijks veel te hard over Van Alkemadelaan.

Ik zou heel graag een zebrapad willen zien op de kruising Van Alkemadekaan – Breitnerlaan. Mvg, Elisabet

Verbind de losse delen van de Breitnerlaan met elkaar: Winkels, kleine kantoren en wonen in deze as: de Hoytemabuurt. Nu hakt de onnodig drukke Van Alkemadelaan de wijk in tweeën.

Kies voor model deel Waalsdorperweg richting Royaardsplein en aanpak Oostduinlaan!

Maak Nederland veilig en groen

Steun dit van harte!

Woon nu 20 jaar aan de van Alkemadelaan, het is alleen maar drukker , viezer en gevaarlijker geworden.

Er is te weinig ruimte voor fietsers en veilige oversteekplaatsen. Er zouden halverwege de Alkemadelaan bijvoorbeeld ook een stoplicht kunnen komen om veilig de weg over te steken.

Ik moet mijn kleinkinderen naar school brengen en daar voor de van Alkemadelaan oversteken. Elke keer weer dank ik God dat wij het hebben overleefd.. A.u.b. doe er wat aan

Huidige verkeerssituatie is niet houdbaar en er moet iets veranderen

Gevaarlijke weg, fijn dat jullie er iets aan gaan doen!

Van Alkemadelaan vind ik zeer onveilig! Te hard gereden, 4! baans, te weinig zebras. Ik heb ook zelf meegemaakt, dat een bestelbusje reed over de vluchtheuvel met twee wielen op elke kant.

De straat is te gevaarlijk. De autos rijden te hard, er is geluidoverlast en als voetganger niet mogelijk over te steken.

Petitie spreekt voor zich! Graag actie ondernemen. Er wordt vaak hard gereden op de van Alkemadelaan en oversteken is niet veilig.

De hoek Benoordenhoutseweg / van Alkemadelaan zou niet beschouwd moeten worden als een randweg. Het is het echter wel. Beide straten lopen door een woonwijk en daar gelden andere regels dan op een snelweg, Beide straten zijn racebanen. Het is (helaas) echt wachten totdat het een een keer goed fout gaat. Er zijn al te veel ongelukken op de van Alkemadelaan.

Oppas Opa en Oma. Gevaarlijke situaties bij o. a. het oversteken van de laan. Hou mijn hart vast als ze straks daar zelf op de fiets over of langs moeten als ze ouder zijn en zelfstandig naar sport, school e. d gaan. Electrische fietsen, onhoorbaar, zijn gevaar voor kinderen op fietspad

Ik kom zelf uit Den Haag (woon nu in Utrecht). Het is opvallend hoe ontzettend druk het is en hoe onveilig het is. Al het verkeer naar het strand heeft geen idee hoe het is voor de mensen die er wonen. Mijn beide ouders wonen er en oversteken is echt gevaar voor eigen en andermans leven

Mijn ouders wonen in benoordenhout en ondervinden hier last van. Tevens wij ook als wij hen bezoeken.

Ik zie vaak bijna-ongelukken bij de oversteek Alkemadelaan (hoogte Breitnerlaan) en dan gaat het om kinderen en ouderen. Zeer onveilig daar!

Ik hoop dit nu voor eens en altijd in orde wordt gemaakt. De buurt is ontzettend geduldig geweest – het is de hoogste tijd!

Er zijn veel te veel(dodelijke) ongelukken op de v alkemadelaan. Als kind onderweg naar school was t al camicase om over te steken(ter hoogte v d Breitnerln). Ben inm 61 jr en nog steeds t zelfde probleem. Veel honden worden aangereden ter hoogte v d v Montfoortln. Rennen t bos uit en creëren zeer gevaarlijke verkeersincidenten. Een klaphekje op het bruggetje van uit het losloopgebied v Clingendael zou wonderen verrichten. Arme honden/baasjes/automobilisten. Een 1 baansweg zou een enorme verbetering zijn.

Het is een gevaarlijke weg en voordat er doden vallen moet er wat gebeuren. Wacht niet tot het te laat is!

Als voormalig bewoner van Clingendael heb ik nog veel familie met kinderen in de directe omgeving van de Van Alkemadelaan. Daarom maak ik me hard voor deze broodnodige aanpassingen op het gebied van verkeersveiligheid.

Er wordt erg hard gereden op de van Alkemadelaan. De enige bus die in de wijk rijd naar het station stopt aan de overkant waardoor gevaarlijke situaties ontstaat. Schoolkinderen steken over naar uilennest , ook gevaarlijk.

It is so dangerous, please please protect our young children and avoid any horrible accident bound to happen

30 km en 1 ŕijlaan voor elke kant. Stoplichten bij de Breitnerlaan.

Het doorvoeren van een groenstrook op de Alkemadelaan verbetert de stad op drie vlakken: vergroenen, veiligheid en leefbaarheid. Tevens wordt de Alkemadelaan weer in ere hersteld als laan voor de bewoners zelf. Elke bewoner van Benoordenhout, Belgisch park en Duttendel staat voor het vergroenen en veiliger maken van de Alkemadelaan. Tevens is er met de komst van hoge woontorens op het terrein van de ANWB ook de morele verplichting van de gemeente om hier een verbetering van de leefomgeving tegenover te stellen.

Zeeer urgent! Luchtvervuiling v Alkemadelaan thv verkeer in top3 van NL

Gezien de huidige visie op millieu,(geluids)overlast en woongenot wordt het tijd voor een nieuwe vorm van de van Alkemadelaan

Tijd voor verandering! De veiligheid en gezondheid van de ene burger mag niet ten koste gaan voor de “bereikbaarheid” van de andere. De huidige inrichting van de van Alkemadelaan is niet houdbaar.

Neem dan ook meteen de verlichting van het fietspad aan de van alkemadelaan ter hoogte van 227 mee. Nooit afgemaakt

Beste Gemeente, Het is hoog tijd

Ik ben er een voorstanders van. Is zoiets ook niet mogelijk bij de kruising v. Alkemadelaan / Breitnerlaan ? Ook een levensgevaarlijke oversteek voor fietsers als je het poortje onderdoor wil fietsen.

Goed idee om deze gevaarlijke oversteekplaats voor fietsers veiliger te maken. Het verbindt ook meer deze twee delen van het Benoordenhout met elkaar.

Allebei mijn kinderen gaan hier dagelijks overheen en er zijn al zeker wat incidenten geweest. Gelukkig bleef het bij materiële schade. Ik zou ze graag zien dat de oversteek hier veel veiliger gaat worden!

We willen allemaal dat kinderen veilig naar hun school en sport kunnen fietsen.

Belangrijk om naar te luisteren en bijvoorbeeld ongelukken te voorkomen. Bovendien belofte in 2011 is inmiddels al 11 jaar geleden ….?

Bij het fietsen naar de middelbare school moet mijn zoon deze weg oversteken. Graag veiliger!

Ik teken deze petitie vanwege mijn kinderen die de van alkemadelaan moeten oversteken voor school en sport.

Vooral de kruising Wassenaarse weg en alkemadelaan.

Graag de onveilige plekken aanpakken.

Ik steun dit initiatief van harte. Geef ons een veilige, groene en menselijke leefomgeving.

Ik zou heel graag veiligere verkeers situatie zien op de van Alkemadelaan. Veel kinderen moeten deze weg over steken. Auto s rijden vaak veel te hard.

Ik ben de grootmoeder van drie kleinkinderen die aan de van Alkemadelaan wonen. Woon er zelf niet, maar maak me zorgen over de veiligheid van en in hun woonomgeving.

Wij zijn regelmatige bezoekers aan onze (klein)kinderen die in de van Alkemadelaan wonen en ergeren ons aan de huidige onveilige situatie. Neem in het verbeteringsplan svp ook meteen de aanpassing / revitalisatie van het (verouderde en aangetaste) bomenbestand (herstel en uitbreiding van de laanstructuur) mee!

Mijn kinderen en ik woon in Uilennest en de kids gaan naar de basisschool in de Hoytemabuurt. Ook doen we daar onze boodschapjes.

Zou fijn zijn wanneer de van Alkemadelaan wat rustiger wordt qua verkeer. Hij wordt veel gebruikt als racebaan. Zelfs snachts nodigt hij uit tot tot scheuren, te horen aan de motor geluiden. En het verkeer veroorzaakt ook flink wat fijnstof. Wat erg ongezond is.

Die vervelende motors met grote snelheid en harde geluiden

Snelheid moet echt omlaag van de automobilisten!

Gemeente Den Haag- Kom in actie!!!!!

Het verkeer op de van Alkemadelaan rijdt te hard. Gaarne meer veilige oversteek mogelijkheden.

Het wordt hoog tijd dat die overlast door lawaai en uitstoot van uitlaatgassen wordt aangepakt.

De van Alkemadelaan wordt nu via de verkeersborden en matrixborden (vaak 1 of 2 minuten kortere reistijd) aangewezen als voorkeursweg voor het doorgaand verkeer naar Scheveningen (inclusief vrachtverkeer en touringcars). Verkeersveiligheid, geluidsoverlast, stank en luchtvervuiling zijn het gevolg en wij buurtbewoners ervaren dit dagelijks.

De Alkemadelaan is zeer onveilig. Deze drukke en vervuilende weg kruist twee natuur- en recreatiegebieden, waar de wijkbewoners graag wandelen en fietsen en waar kinderen spelen.

Het is volstrekt onaanvaardbaar dat een vierbaans autoweg door een rustige woonwijk raast. Het oversteken is levensgevaarlijk !!

Zou zo fijn zijn als ik met mijn kinderen veilig naar school kan fietsen. Dat durf ik nu zeker niet!

In het kader van oppasfunctie moet ik van Alkemadelaan oversteken met kleine kleine kinderen. Een levensgevaarlijke onderneming. Maak de van Alkemadelaan a.u.b. veilig voor overstekende voetgangers

Ik ben 19 jaar en ben met mijn broers en zus opgegroeid aan de Van Alkemadelaan. Vroeger staken wij samen met onze ouders bij de Breitnerlaan over om naar school te gaan. Onze ouders waren dan best wel gestrest door de drukke weg. Later mochten wij zelf en wilden onze ouders dat we omfietsten naar de stoplichten om over te steken maar dat deden we natuurlijk niet. Dat deed niemand want dat was heel ver om. We hebben er best wel ruzie over gehad met onze ouders die boos werden, maar dat was natuurlijk omdat zij zich zorgen maakten. Ik woon nog steeds aan de Van Alkemadelaan en vindt dat er echt iets moet veranderen voor de kinderen nu.

De Van Alkemadelaan is een loeigevaarlijke racebaan! Het is vragen om ernstige verkeersongelukken wanneer deze situatie niet onmiddellijk wordt beëindigd. Met name de oversteek vanuit de Breitnerlaan te voet of met de fiets aan de hand is elke keer weer een zeer risicovolle actie. Wanneer je eindelijk denkt te kunnen oversteken naar het smalle middenstuk tussen de 4 rijbanen komt er opeens een nog harder racende auto op de 2e baan op je af. Het is elke keer weer een narrow escape wanneer je de overkant haalt. Hoe is het mogelijk dat de gemeente er na al die jaren dat wij over deze extreem gevaarlijke situatie hebben geklaagd en gevraag om er een tweebaansweg van te maken met 30 km snelheid nog niets aan heeft gedaan? De aanpak van deze gevaarlijke situatie dient onderdeel uit te maken van het college akkoord van het nieuwe college van B&W.

Wat mij dan wel weer (hoor/wederhoor) intereseert is, waarom de gemeente 11 jaar na dato, nog steeds de herinrichting niet uitgevoerd heeft??

Mijn kinderen steken dagelijks vanuit de Breitnerlaan de Van Alkemadelaan over naar/van school, sport en vriendjes. Dat geldt voor veel kinderen in de buurt. De oversteekplaats is onveilig door het vele verkeer en door de onoverzichtelijkheid vanwege geparkeerde (bestel)auto’s. Eerder dit jaar werd een kind aangereden op het zebrapad van de Benoordenhoutsweg naar het Haagse Bos; een weg met ook veel te hard rijdend verkeer. Het risico op een soortgelijk ongeluk is op de Van Alkemadelaan nog groter vanwege het vele, te hard rijdende verkeer en het ontbreken van enige oversteekvoorziening.

Hoop dat de van Alkemadelaan snel veilig en leefbaar wordt. Snel optrekken, zwaar vrachtverkeer, slechte lucht en veel herrie. Dit is aan de orde van de dag.

De wijziging naar één baan per rijrichting heeft prima gewerkt voor de Waalsdorperweg (terwijl men vond dat dat niet kon). Dit zal ook voor de Van Alkemadelaan gelden.

Den Haag blijft wel een beetje achter bij de andere G4 gemeenten in het (nog) aantrekkelijker worden om te wonen; het verlagen van de snelheid op de van Alkemadelaan (en belangrijk; overeenkomstig aanpassen van het straatprofiel) zou de leefbaarheid enorm vergroten. Eigenlijk bizar dat dit inzicht in 2011 ook al bestond, maar nog steeds niet is uitgevoerd.

De Van Alkemadelaan heeft geen enkel veilig oversteekpunt voor kinderen (o.a. door voorlangs kruisende auto’s die vaak geen voorrang verlenen voor fietsers die rechtdoor de weg oversteken als ook auto’s die rechtsaf slaan en kinderen op fietsjes die rechtdoor gaan over het hoofd zien). Daarnaast te veel grote trucks in de wijk – overigens ook in smalle straatjes wat niet past – op de tijdstippen dat scholen starten of eindigen – kan er in ieder geval op deze tijdsstippen een verbod op vrachtwagens komen in de buurt van scholen?

Zie oplossing in dit item van het Jeugdjournaal. Zoiets zou ideaal zijn als oversteekplaats voor voetgangers en fietsers bij bijv de De Mildestraat (midden van het stuk stoplichten wassenaarseweg – ruychroklaan) https://jeugdjournaal.nl/artikel/2420322-selina-maakte-haar-eigen-gemeente-veiliger.html

Het was inderdaad de bedoeling dat na de komst van de noordelijke rondweg N14 het stuk tussen Strafhof en Benoordenhoutseweg een ander karakter kreeg (geen doorgaande weg)

Benoordenhout wordt steeds kinderrijker. Het is erg belangrijk dat er een veilige oversteekplaats komt van Uilennest naar de andere kant van de Van Alkemade laan.

Mijn dochter is al een keer bijna aangereden bij de oversteek.

Related posts