Verkeersintensiteit

Metingen Van Alkemadelaan tussen Benoordenhoutseweg en Wassenaarseweg en vice versa.

Op donderdag 4 november heeft de VAV wederom metingen verricht m.b.t. de verkeersintensiteit.

Gemeten is: 26000 auto’s, 700 vrachtwagens en 250 bussen. Daarbij moet worden vermeld dat het aantal vrachtwagens in werkelijkheid hoger is, niet alles kon worden gemeten.


Meting van dinsdag 15 juni tussen 0:00 en 24:00

Op dinsdag 15 Juni heeft de VAV het hoogste aantal zwaar verkeer gemeten op 1 dag tot nu toe, met onze periodieke metingen. 841 Stuks waarvan er 50 al vóór 7 uur langs waren gereden, en tussen 8 uur en 9 uur (schooltijd) het hoogste aantal per uur die dag van 103 stuks. We zien heel veel bouwverkeer langsrijden: diepladers, kiepwagens, betonmolens, etc. Dit gaat ook naar het bouwterrein van het Poortgebouw nabij Bronovo. Dit bouwterrein ligt vlak bij de oprit naar de Noordelijke Randweg, wat uiteraard de route zou moeten zijn van en naar zo’n bouwterrein. We zijn in overleg met de aannemer Vastbouw, over de stappen die geleid hebben tot het gebruik van de Alkemadelaan en de opties die er zijn om de Noordelijke Randweg te nemen. Wat interessant is, is dat veel meer vrachtwagens komen vanuit de richting van de Benoordenhoutseweg dan andersom (60%/40%). Dus de terugweg lijkt voor een deel van het vrachtverkeer mogelijk wel een andere.


Meting van vrijdag 21 mei tussen 0:00 en 24:00

Om 9 uur in de ochtend waren er al 202 vrachtwagens door de straat gereden, waarvan 148 in de richting van de Wassenaarseweg. Over de hele dag gezien gingen er vrijdag veel meer vrachtwagens in die richting dan in de richting van de Benoordenhoutseweg (zie laatste figuur).


Meting van dinsdag 11 Mei tussen 0:00 en 24:00

Auto’s
Bus/Touringcars, overig Zwaar verkeer

Meting van maandag 19 April tussen 0:00 en 24:00

Auto’s
Bus/Touringcars, overig Zwaar verkeer

Meting van 22-02-2021 tot en met 28-02-2021 laat een duidelijke piek zien qua auto’s op woensdag. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het mooie weer op die woensdag en de voorjaarsvakantie, waarbij er meer verkeer is naar Scheveningen. We zien deze stijging niet terug in het zonnige weekend, kan zijn door de afsluiting van de Utrechtsebaan. Verkeer vanuit de Utrechtsebaan wordt normaliter naar Scheveningen door de Van Alkemadelaan geleid. Door de week komt er veel zwaar bouwverkeer door de straat. Het is duidelijk dat dit in het weekend veel en veel minder is.

Naschrift: Een week later op woensdag 3 maart zijn er 20% minder auto’s gemeten.