Kruising van Neckstraat en van Alkemadelaan, zeer onveilig

Op woensdag 7 juni 2023 vlak na 09:00 uur werd een babboe aangereden door een auto. Er gebeuren regelmatig ongelukken op de kruising van Neckstraat-van Alkemadelaan. En ook aan de overkant, waar een aantal jaar geleden een motorrijder dodelijk verongelukte, en een ernstig ongeluk waarbij een persoon die aan het tanken was bij het bezinestation van Tinq werd geschept door een auto.

Op dit stuk komt men in de verleiding om heel hard te gaan door de helling van de van Alkemadelaan. Het genoemde benzinestation inclusief garagist met te veel geparkeerde auto’s in reparatie of in reserve, dicht op het fietspad en de weg, maakt dit nog gevaarlijker. Het benzinestation is onverantwoord en de facto illegaal omdat men maar aan één zijde kan tanken. Heeft men het ongeluk de tankdop aan de linkerkant te hebben, dan tankt men met gevaar voor eigen leven.

Dit geeft ook aan dat de onveilige verkeersituatie van de van Alkemadelaan voor de gehele laan geldt, en integraal moet worden aangepakt.

Onderstaande foto is genomen van het ongeluk op 7 juni 2023, wat zomaar nog ergere gevolgen had kunnen hebben.

Related posts

Leave a Comment