Pleidooi voor 30 km door de 4 grote steden

In diverse media wordt vandaag, 1 december, gepleit voor een wettelijke maximum snelheid van 30 kilometer per uur door de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De vier grote steden zijn het roerend met elkaar eens: de auto heeft te lang te veel ruimte gekregen in steden, met een groot aantal verkeersslachtoffers tot gevolg. Op dit moment moet een ’30-weg’ voldoen aan specifieke veiligheidsmaatregelen zoals verkeersdrempels. Dat vinden de steden onhandig vanwege bijvoorbeeld de hulpdiensten. Bij een wettelijke verlaging van de snelheid hoeft dat blijkbaar niet.

Het is een goede ontwikkeling dat dit statement zo sterk door deze steden wordt neergelegd bij het kabinet en de Tweede Kamer. We moeten alleen niet vergeten dat er ook aanpassingen aan de wegen zelf moeten worden gedaan, alleen een bord veranderen gaat de situatie niet wezenlijk veranderen. Wij zullen dan ook blijven pleiten voor het doorvoeren van de inrichtingseisen op de Van Alkemadelaan om het de wijkontsluitingsweg te laten worden zoals is beloofd.

Hierbij de link naar een artikel bij nos.nl over het pleiten van de 30km snelheid door de vier grote steden. En hier een twitterbericht van wethouder van Asten over dit pleidooi.

Related posts

Leave a Comment