D66: Maak de Van Alkemadelaan veilig

Foto copyright: Chris Gorzeman

De Haagse woonwijk Uilennest is een rustige woonwijk omsingeld door drukke autowegen. Bewoners die lopend of met de fiets hun wijk uit willen voor een boodschap in de Van Hoytemastraat, het centrum of naar Centraal, moeten of een heel eind om, of hun leven wagen door de drukke Van Alkemadelaan over te steken, zonder hulp van verkeerslichten. D66-raadslid Marieke van Doorn vraagt aan het college om de Van Alkemalaan, op verzoek van de bewoners, veilig te maken voor fietsers en voetgangers.

Genoeg ruimte voor meer dan auto’s
Uilennest is een rustige en ruime wijk aan de oostkant van de de Van Alkemadeweg. Het dichtstbijzijnde winkelgebied is aan de andere kant van deze drukke dubbele tweebaansweg. Omdat de stoplichten een heel eind om zijn steken mensen de drukke autoweg op eigen houtje maar om. “Het feit dat mensen deze gevaarlijke weg zo oversteken zegt iets”, stelt raadslid Marieke van Doorn. “Deze weg is fout gebouwd. Er is ruimte genoeg voor de auto, maar de mens zijn we vergeten”.

Veilig, snel en comfortabel
“We willen dat je in Den Haag niet automatisch in de auto springt”, stelt Van Doorn. “Maar we jagen mensen zo wel de auto in als ze niet veilig te voet of te fiets naar de supermarkt kunnen”. Wat haar betreft blijf het daarom niet alleen bij een oversteekplaats op de Van Alkemadelaan, maar worden ook de voetgangers-, en fiets-oversteekpunten op de Benoordenhoutseweg en de Laan van NOI veiliger. “Deze route is cruciaal voor duizenden bewoners die naar het Haagse Bos, het centrum of het Centraal station willen, en andersom ook voor mensen die naar Clingendael of Scheveningen willen. Daar hoort een veilige, comfortabele en snelle fietsroute bij”.

Bron: https://denhaag.d66.nl/2020/12/d66-maak-de-van-alkemadelaan-veilig/

Related posts

Leave a Comment